Stewes Servicefirma
i Dångebo AB

Om oss

Stewes Servicefirma

Stewes Servicefirma i Dångebo AB är en mekanisk verkstad i Konga  strax utanför Tingsryd i södra Småland. Vi är ett gäng på 15 personer som tillsammans strävar efter att förverkligar dina behov inom legotillverkning, montering. I vår maskinpark utför vi stansning, laserskärning, kombibearbetning, nibbling, kantpressning, klippning samt svetsning i material som stål, aluminium, rostfritt och aluzink. 

Det är ingen slump att ordet service finns med i företagsnamnet. Vi strävar ständigt efter att uppnå högsta resultat och sätter alltid dig som kund i centrum. Kontakta oss redan idag så pratar vi om hur vi kan förverkliga dina idéer.
 
Vår strävan att alltid leverera med högsta kvalitet och vi är certifierade enligt ISO 9001:2015/ ISO 14001:2015.  2007 blev vi Årets Gasellföretag i Kronobergs län, Trippel A certifiering

Vision och affärsidé

Stewes Servicefirma i Dångebo AB skall vara en komplett leverantör för kunder inom: Legotillverkning, montering. Inom dessa områden så kan vi utföra arbete från idé till färdig produkt. Vi skall hålla en hög teknisk nivå inom respektive område.  All vår verksamhet bygger på att kunden står i centrum.

Vår policy

Vår policy går i korthet ut på att vi ständigt ska kontrollera och förbättra alla processer i företaget för att leva upp till krav från såväl kunder som myndigheter och rådande lagstiftning. Stewes Servicefirma ska aktivt arbeta på alla nivåer inom företaget för att hålla en hög kvalitet, skapa bra arbetsmiljö för alla medarbetare samt förebygga föroreningar och minimera miljöpåverkan. Läs hela vår policy här>>
 

Vår historia

Stewes Servicefirma bildades 1986 av Stewe Engberg och verksamheten stratade inom service och underhåll på industrier. 1993 ombildades företaget då aktiebolaget Stewes Servicefirma i Dångebo AB bildades och Britt Johansson gick in som delägare. Verksamheten fortsatte dock som innan.
 
1999 rotade sig verksamheten i Konga och man köpte en lokal och en del maskiner för att kunna tillverka plåtdetaljer i mindre skala. Med tiden växte efterfrågan av tillverkning i plåt och företaget hyrde in sig i lokalerna i grannfastigheten.
 
2002 togs beslutet om att expandera ytterligare och man köpte in en kantpress och byggde till en svetshall på 680m². Inte långt därefter köptes även en stansmaskin och tillverkningen fick ett bättre flöde och efterfrågan av tillverkning i plåt växte.
 
2005 köptes grannfastigheten in och en större måleri- och monteringshall byggdes. Duktig personal och hög kvalitetsnivå ledde till flera nöjda kunder som i förlängningen gjorde att Stewes Servicefirma fick en fortsatt ökad tillväxt under flera år.
 
Ytterligare en kantpress installerades 2007 för att hinna med i den ständigt ökande efterfrågan. Tack vare alla framgångar blev Stewes Servicefirma samma år utsedd till Årets Gasellföretag i Kronobergs län.
 
2009 gjordes en stor investering då en laserstans köptes in och installerades. TRUMPF TruMatic 7000 för kombinerad stansning, laserskärning, bockning, gängning och omformning upp till 8 mm plåttjocklek.
 
Det blev åter igen läge att bygga ut och delar av den befintliga maskinparken samt plåtlagret fick flyttas till nya lokaler på 680 m² för att få ett bättre flöde i verksamheten.
 
2010 installerades en trumlingsanläggning för avgradning och polering av metalldetaljer och 2012 köptes en ny elektronisk kantpress Trumpf Trumatic 7036 in. Miljövänlig och ergonomiskt utformad.

2014 tog Britt Johansson över som chef och ägare av hela verksamheten.

2016 inköp av Prototrak CNC-fräs SMX4000.

Bäddfräs SMX4000 (klicka för att förstora)

2017 gjordes en stor investering av 2 st 4m TruBend 5170 med vinkelmätning.

Leverans (klicka för att förstora)
TruBend (klicka för att förstora)

2018 Jonas Engberg gick in som delägare i bolaget.

2022 Jonas Engberg efterträder Britt johansson och går in som huvudägare.