En mekanisk verkstad
med full service

Våra tjänster

Du har idéerna, vi har lösningarna. Med en bred maskinpark och ett högt tekniskt kunnande kan vi lösa det mesta. De olika metoder vi använder för att ta fram en produkt är stansning, laserskärning, bockning, gängning, omformning, svarvning, trumling och svetsning. Vad detta innebär kan du läsa mer om nedan.

 

Stansning

Att stansa en form innebär att man tar fram ett verktyg som trycker ut en bit ut plåten, likt en pepparkaksform. Antingen vill man ha ett stansat hål eller så är det just den utstansade biten man är ute efter.

Laserskärning

Med laserskärning kan man göra väldigt mycket. Det liknar stansningen till stor del, men här finns större frihet att skära ut fria former ut plåten med stor precision.

Bockning

En plåt kan bockas för att få olika vinklar. Din produkt kan på så vis få de former och funktioner som du eftersträvar. Våra maskiner klarar allt från de tunnaste plåtarna till de allra kraftigaste.

Gängning

Vill man tillverka delar som går att skruva ihop med varandra, så har vi maskiner som fixar det.

Omformning

Vi har stora möjligheter att göra olika typer av omformningar, så som försänkningar, bryggor, gälar eller andra kundanpassade specialomformningar.

Svarvning

Vi utför en del svarvning  för att tillverka runda komponenter, i nuläget mestadels för mindre upplagor och prototyper.

Trumling

Trumling är en typ av efterbehandling av komponenter. Produkten poleras med trumling för att få bort grader och skarpa kanter som uppstått i produktionen.

Svetsning

Vi utför mycket svetsning för att sammanfoga plåtar. Här finns stora möjligheter att skapa större konstruktioner. Vi kan svetsa allt från stål och rostfritt till aluminium.